Tips voor Relaties

DEPRESSIEVE GEVOELENS IN RELATIES

Vanmorgen hoorde ik op het nieuws dat er veel depressieve gevoelens ontstaan in relaties momenteel. Dat is iets wat al jaren naar voren komt na een langere periode van samenzijn, bijvoorbeeld tijdens de zomer periode en de kerst periode.

Lees meer »

Hoe blijf je fijne partners tijdens rouw

Begrip heeft ieder mens nodig in zijn leven. Een misverstand is dat als je iemand begrijpt je het er ook mee eens zou moeten zijn. Niets is minder waar, waar het om gaat is dat je je partner blijft volgens in zijn belevingswereld, zodat je weet wat er in hem/haar omgaat zodat je de reacties kunt plaatsen. Je hoeft het niet eens te zijn met de ander om hem/ haar toch te kunnen begrijpen.

Lees meer »

Ons wekelijks relatiegesprek

De meeste partners willen elkaar sparen door conflicten te vermijden. Op korte termijn lukt dit vaak, maar op lange termijn werkt dit veelal averechts. Onuitgesproken frustraties en irritaties die onder ‘het vloerkleed’ worden geveegd, verdwijnen niet en bepalen onbewust ons gedrag. Echter, wanneer er teveel ‘onuitgesproken dingen’ wordt opgehoopt, struikelen we er vanzelf over. Er kan dan een hevige ruzie ontstaan over een onbenullig voorval. Ook kan het zijn dat er weinig momenten geschikt zijn om een opmerking te maken die discussie op kan roepen. Het blijft belangrijk om tijd in te plannen om met elkaar te praten.

Lees meer »

De zeven poorten naar een duurzame liefdevolle relatie

Poort 1: Je blijven verdiepen in wat jezelf en je partner bezighoudtPoort 2: Geef complimenten, benoem de mooie momentenPoort 3: Blijf je partner de belangrijkste vindenPoort 4: Vertrouw je partner  Poort 5: Blijf in contact en deel wat je bezighoudtPoort 6: Bewaak hoe je jezelf voelt in bijzijn van je partnerPoort 7: Maak plannen, rituelen en gezinsmissies

Lees meer »

Een relatieprobleem kan niet buiten de relatie worden opgelost

De echtscheidingscijfers spreken boekdelen: Een op de drie relaties strandt. Genoemde redenen zijn zo vergezocht dat er ernstig mag worden getwijfeld of de partners wel alles hebben gedaan om hun relatie te doen slagen. Er wordt teruggegrepen naar stellingen zoals 'Botsende karakters', 'Uit elkaar groeien', 'Langs elkaar heen leven' en nog vele bewoordingen die de kern van het probleem bij lange na niet raken. Hoe kan je samen je relatie redden? Of samen helder krijgen waardoor het écht niet meer gaat. Lees wat je zelf kan doen, of boek begeleiding 

Lees meer »

éénrichting verkeer in je relatie

Vaak is één richting verkeer in een relatie te herkennen aan afgeslotenheid van één van de partners. Het meest zichtbare van het ‘gesloten’ denkproces is het gedrag. Dat gedrag is meestal de aanleiding tot conflicten en problemen. Het heeft gevolgen voor de ontwikkeling en het functioneren van de relatie.

Lees meer »

Relatie Grabbelton

Mensen die een goede relatie hebben, doen vaak fijne dingen met elkaar. Vaak geven wij het advies om vaste momenten in de maand af te spreken om samen iets leuks te doen. Om het makkelijker en effectiever te maken, raden wij een grabbelton aan.

Lees meer »

De zes fases van een liefdesrelatie

Liefde is niet genoeg in een relatie, zo vinden wij nu. Er moet passie en romantiek zijn, het moet boeiend en verrassend zijn, je moet zoveel mogelijk dingen samen doen en goed met elkaar kunnen praten, het moet allemaal altijd op elk moment aanwezig zijn. Niet zo verwonderlijk dat veel relaties stuklopen, als een van bovenstaande dingen een tijdje ontbreekt of in minder duidelijke mate aanwezig is, dan lijkt het einde meteen in zicht.

Lees meer »

De magische vijf uur van contact

Zorg, voordat je ’s morgens afscheid neemt, je op de hoogte bent van één ding dat er die dag in het leven van de ander gebeurt. Of dat nu een lunch met de baas is, een test of toets moet maken, een bezoek aan de dokter of een gepland telefoontje met een vriend(in), wat dan ook.

Lees meer »