Intensieve Relatie Retraite

 

 

Duidelijkheid in je relatie tijdens een intensieve 3-daagse

 Om de volgende stap te kunnen nemen

 

Krijg je antwoord op de volgende vragen:

 • Wie ben ik, wie is de ander en wie zijn wij samen?
 • Wat kunnen wij halen uit onze relatie?
 • Hoe geven we onze relatie een nieuwe impuls?
 • Hoe zorgen wij samen, voor wat we ieder belangrijk vinden?
 • Hoe communiceren we over wezenlijke zaken?
 • Welke werkelijke verlangens (intimiteit) heb ik en de ander t.a.v. onze relatie

 

Drie dagen werken we met elkaar. Je krijgt iedere dag intensieve relatietherapie met therapeutische opdrachten en activiteiten om een nieuwe start in je relatie te maken, of om duidelijkheid te creëren waardoor het niet meer gaat. 

Wederzijdse verlangens

Sluimerende gevoelens van onbehagen, verliefdheid op iemand anders, wederzijdse irritaties, eenzaamheid en onbegrip kunnen in een bepaalde fase naar voren komen. Signalen die erop kunnen wijzen dat de intimiteit grotendeels uit de relatie verdwenen is. De energieband die om elkaar vervlochten zat, vertoont gaten. Kinderen, werk, hobby’s of andere zaken nemen steeds meer tijd en aandacht in beslag en houden je energie bij je relatie weg. Hoog tijd om pas op de plaats te maken en in een korte tijd wat intensiever stil te staan bij elkaar.

Redenen om een intensief relatieweekend te doen zijn onder anderen:

 • Ik verlang naar meer voldoening en erkenning van mijn partner.
 • We zitten vast in oude, onbevredigende patronen. Wat kunnen we daaraan doen?
 • De intimiteit tussen ons laat te wensen over.
 • Ik denk er aan om apart te gaan wonen?
 • Ons gezinsleven is niet gezellig meer. Hoe kunnen we dat veranderen?
 • Zo wil ik niet oud worden.
 • Er moet snel wat gebeuren.

In een relatie ontstaan vaak problemen wanneer de stap naar een volgende fase niet genomen kan worden. Juist een crisis in een relatie is dé kans om samen aan te pakken en je relatie naar meer verdieping en intimiteit te brengen.

Spiegelmethode

Je krijgt snel en doelgericht, helderheid  over wat wel en niet bevredigend is in jouw relatie en op welke manier je je meer gezien voelt door de ander. Het accent ligt hierbij op het gebied tussen de partners. Hierbij zijn de partners getuige van het delen van gedachten en gevoelens van de relatietherapeut, waarbij ik de manier van communiceren laat zien met behulp van de ‘Spiegelmethode’. Vruchtbare elementen van de relatie worden benoemd, maar ook wat het effect kan zijn van miscommunicatie of het verschil in verwachtingen tussen beide partners. Door te spiegelen wordt erg snel zichtbaar waar de wederzijdse wensen onduidelijk zijn of wat maakt dat er nog weinig intimiteit is; maar ook waar de liefde stopt en de angst en/of verwijten beginnen.

 

Het arrangement

 • Sessies : 6 uur therapie 4 x 1,5 uur   
 • Materiaal/verwerkingsopdrachten /activiteiten  
 • Nazorg via e-mail en telefoon

 

De relatie met een dierbare partner is verre weg dé belangrijkste kans, om te ontdekken wie je in wezen bent.

Als een partner niet meer de spiegel voor je is, die jou aan het denken, voelen en handelen zet, is de passie uit jullie relatie en wordt het tijd voor bezinning.

 

Met als extra mogelijkheid, ieders Human Design voorbereid en uitgewerkt. Dat neem ik dan mee in de begeleiding, indien gewenst.

Voor meer informatie over Human Design,   www.jouwpersoonlijkedesign.nl 

Een mogelijke extra tool is jullie Human Design, wat inzicht geeft over ieders unieke persoonlijkheidskenmerken. Door elkaars persoonlijkheid, van nature, beter te leren kennen kun je makkelijker het verschil maken tussen gedrag wat aangepast kan worden en gedrag wat er van nature is. Human Design geeft ook inzicht in waar jullie aangetrokken worden en ook waar het lastig is om elkaar goed te begrijpen. Iedereen is anders, dat weten we, maar waarin? Wanneer je daar meer zicht op hebt op hebt ervaren veel mensen een diepe rust en meer begrip voor elkaar.

 

Karin den Dulk 

Psychosociaal (Relatie)Therapeut en Human Design specialist

Vraag gerust informatie 06 13462348  of info@intensetherapy.nl

  

Mijn ervaring is dat een liefdevolle relatie één van de meest effectieve leerscholen is om je persoonlijke groei te bevorderen,

dé plek om je gezien te voelen.