RELATIES IN QUARANTAINE KOMEN ONDER EEN VERGROOTGLAS TE LIGGEN

Er zijn vaak spanningen in relaties momenteel, spanningen die je normaal gesproken aardig uit de weg kon gaan. Je kon naar je werk, sportschool, visite, etc. gaan. Je had minder contacturen samen. Hoe vaak merk je in jezelf dat je het liefst even weg zou gaan?  

Wanneer je er eens over nadenkt, waren de aanleidingen voor de spanning die er nu is niet altijd al? Maar ging je ze niet aan. Gedrag komt momenteel onder een vergrootglas te liggen, vaak is het niet nieuw, alleen nu zichtbaarder en voelbaarder omdat je er niet bij weg kan.

In relatietherapie/coaching ga ik het gesprek met jullie aan. Dan gaan we kijken hoe jullie met conflicten omgaan, communiceren, welke signalen je afgeeft in de ogen van de ander, etc.

Vervolgens ga ik met ieder van jullie kijken wat het met je doet en voor je betekent en waar je gedrag op gebaseerd is, zodat je gezamenlijk inzicht kunt krijgen in wat er gebeurt. Pas daarna kan je kijken of er iets te veranderen is of dat het al zo lang schade heeft opgelopen dat het niet op te lossen is.

Het belangrijkste is dat jullie samen begrijpen wat er speelt en hoe lang al en waardoor, dan kan er een volgende stap genomen worden.