Referenties

"Nogmaals wil ik jullie vertellen wat een bijzonder weekend ik heb beleefd bij jullie afgelopen weekend. Ik merk dat er iets met mij gebeurd is. Het lijkt erop alsof de "het spijt me's " naar mij me een soort rust hebben gegeven, mij  een soort erkenning bij mij zelf. In mijn gevoel is er ook iets verandert."

"De momenten na die zondagochtend heb ik mijn meisje na lange tijd weer terug en ik ben werkelijk zielsgelukkig. Er is een soort “bevrijding” en “vergeving” langs gekomen, die het mogelijk maken om weer samen te zijn. Ik ben gewoon weer (beter: nog steeds) verliefd en ik zou haar weer ten huwelijk vragen, want ik weet gewoon dat daar binnenin de persoon zit waar ik gek op ben, en die mij heeft weten te bevrijden van het juk van mijn verleden. Een persoon die zich zelf vrij heeft gevochten en die me dat heeft gegeven waar ik zo lang op heb moeten wachten. Ik weet gewoon dat ik zielsveel van haar houd. Als wij later alsnog besluiten om er een punt achter te zetten, dan hoop ik dat we dat verhaal met dat terugspringen naar dat hok waarin ze dat kind weer is zover hebben verwerkt, dat ze daar zelf uit weet te komen. Anders zal ze bij elke volgende relatie weer het zelfde mee gaan maken, en dan is dit allemaal voor niets geweest en dat kan gewoon niet de bedoeling zijn."

"We hebben momenteel geen behoefte om een (nieuwe) afspraak te regelen. Onze relatie is namelijk weer opgebloeid na het fijne (emotionele) weekend bij jullie."

"Moest toevallig aan jullie denken en dacht zal jullie even laten weten dat het heel goed gaat met ons. Zijn er samen super uitgekomen en daar ben ik enorm blij om. De kiem hiervoor is gelegd in ons weekend bij jullie, heeft ruimte gecreëerd om vanuit het perspectief van de ander te kijken. "

".. en ik communiceren weer goed met elkaar en we praten veel over onze gevoelens en proberen dit zoveel mogelijk samen te delen."

"Het is alweer ruim een jaar geleden dat wij gebruik hebben gemaakt van het relatieweekend. Nog steeds hebben wij hier profijt van. Ik stuur daarom ook dit mailtje om jullie te laten weten dat het goed met ons gaat. We communiceren nu veel beter met elkaar en er is meer begrip voor elkaar. Het verwijtende wat we naar elkaar toe hadden lijkt helemaal weg. We staan meer open voor elkaar. Ik heb het al diverse stellen in onze omgeving aangeraden, zelfs mijn zus en haar partner"

"We zijn een weekje verder en hebben alles eens even laten bezinken. Zoals jullie al aangaven is het best lastig om het geleerde ook daadwerkelijk in praktijk te brengen in de dagelijkse routine, maar we doen ons best en merken al zeker verbetering! We willen jullie nogmaals hartelijk bedanken voor het fijne weekend!"

"Ik heb de neiging maar door te rennen. Ik ben begonnen met jullie vragenlijst die jullie via de mail hebben gestuurd. Confronterend maar ook goed en misschien wel verhelderend. Dank hiervoor!! "

"Neem genoeg schone t-shirts mee in dit weekend, het is hard werken" is een tip van iemand."

"Door miscommunicatie en boosheid kon ik helemaal niet meer voelen of ik nog wel van .... hield, ongelooflijk wat jullie los weten te maken door begrip te kweken voor elkaars zienswijze"

"Op dit moment vinden wij het nog te vroeg om te komen voor een evaluatiegesprek na het relatieweekend, omdat het goed loopt,..."

"Nogmaals dank voor de sessies van vorige week. Ik merk dat het een en ander in gang heeft gezet, maar drie maanden duurt nog wel even."

"Wij adviseren regelmatig vrienden van ons om bij tegenslag in een relatie naar oplossingen te zoeken in plaats van altijd maar de strijd aan te gaan. Een van de oplossingen is therapie bij jullie, dat heeft ons goed gedaan"

"Elke zondagavond van 21.00 tot 22.00 uur praten we de afgelopen week door en ook bijvoorbeeld de vraag welke behoeftes we van elkaar nodig hebben voor de komende week."

"We willen jullie bij deze bedanken voor alle goede inzichten en de juiste handvatten die jullie ons hebben gegeven."

"wij zijn in één weekend meer opgeschoten dan in 1,5 jaar therapie. We zijn nu tot de kern gekomen."

"We kijken terug op een zeer inspirerend weekend waar we jullie heel dankbaar voor zijn, en zijn voortvarend aan de slag. "

"Allereerst wil ik jullie, mede namens .., ontzettend bedanken voor jullie hulp van het afgelopen weekend. Wij hebben er absoluut baat bij gehad en zullen het niet nalaten jullie kundigheid over te brengen naar anderen die ons ernaar vragen."

"Opmerkelijk wat jullie in zo'n weekend bereiken! Jullie professionele aanpak leidt ertoe dat je dingen onthoudt en er zoveel mogelijk naar probeert te handelen. De denkbeeldige aparte kamers en de relatiekamer met daarin de bank zoals Karin dat zo mooi verwoordde heb ik regelmatig voor mijn geest. Zo ook Philips' voorbeeld van een bedrijf waar het management vernieuwd wordt en het personeel blijft."

"Uiteraard melden wij ons wel graag weer ..d.d… samen en dan hoop ik dat we jullie kunnen melden dat er een enorme verandering teweeg is gebracht door jullie handvatten."

"De afgelopen periode is voor ons heftig geweest. Maar we hebben heel duidelijk gekozen voor elkaar... Daarom hele goeie afspraken gemaakt, maar vooral om vooruit te kijken. Dus geen oude koeien uit de sloot te blijven halen, maar elkaar terug te vinden. Jullie hebben ons enorm geholpen met de 1e aanzet hierin, nogmaals dank voor alles en veel succes in de toekomt."

 ".. is zelf veel met haar hoog sensitiviteit bezig en ook samen met mij waardoor ik haar beter begrijp en haar daarin zo veel mogelijk kan steunen. "

"Ze heeft het daarmee soms heel moeilijk en ik doe mijn uiterste best om goed te luisteren en haar dan te begrijpen door er met haar over te praten."

"Ik geef haar dan bv positieve feedback of soms tips hoe ze daar het beste mee om kan gaan. "

"Ik realiseerde mij dat ik al lang mijn eigen behoeften aan het onderdrukken was, om de boel bij elkaar te houden. Ik heb mezelf na het weekend de tijd gegeven om de optie 'uit elkaar gaan' te doorvoelen, een optie die ik nooit echt heb durven overwegen. Dat gaf mij een opening, ik constateerde steeds meer een gevoel van bevrijding en echtheid bij de gedachte daaraan.  "

"Ik wil jullie bedanken voor jullie hulp. "