De magische vijf uur van contact

  • Afscheid

Zorg, voordat je ’s morgens afscheid neemt, je op de hoogte bent van één ding dat er die dag in het leven van de ander gebeurt. Of dat nu een lunch met de baas is, een test of toets moet maken, een bezoek aan de dokter of een gepland telefoontje met een vriend(in), wat dan ook.

Tijd: 2 minuten per dag x 5 werkdagen

Totaal: 10 minuten

 

  • Weerzien

Zorg aan het eind van elke dag voor een gesprek, ter vermindering van je stress en ter bevordering van contact.

Tijd: 20 minuten per dag x 5 werkdagen.

Totaal: 1 uur en 40 minuten

 

  • Bewondering en waardering

Probeer elke dag een manier te vinden om oprechte genegenheid en waar-dering te laten blijken. Compliment, positieve gedachte, gewenste daad, etc.

Tijd: 5 minuten per dag x 7 werkdagen

Totaal: 35 minuten

 

  • Genegenheid

Kus elkaar, raak elkaar aan. Houd elkaar vast en knuffel elkaar in de tijd dat je bij elkaar bent. Denk eraan elkaar een kus te geven voordat je gaat slapen. Beschouw die kus als een manier om kleine ergernissen die zich in de loop van de dag hebben opgebouwd te laten verdwijnen. Met andere woorden, stop in je kus je vergevingsgezindheid en liefde.

Tijd: 5 minuten per dag x 7 werkdagen

Totaal: 35 minuten

 

  • Wekelijkse afspraak

Dit kan een ontspannen, gemakkelijke manier zijn om contact met elkaar te houden. Stel elkaar vragen om meer over de belevingswereld te weten te komen of om je blijheid, boosheid of bedroefdheid en bang zijn(4 B’s) te uiten.

  • Tijd: 2 uur per week
  • Totaal: 2 uur

Algemeen totaal: 5 uur

 

“Je voelt liefde of niet.

Je kunt leven in vriendschap, kameraadschap, een gezin stichten en dit toch ervaren als leeg. Het gevoel hebben dat er iets belangrijks ontbreekt. Laat weten en voelen als je liefde voor iemand voelt. Laat merken dat je het beste van jezelf gaf aan de ander. Maak contact, vertel over je drijfveren en vraag naar de ander.”